Onthaasten

Restaurant Bacchus is tegelijk trendy en rustgevend. Hans en Tinneke kozen voor een gezellig en warm interieur. En de naam van het restaurant verklapt het al: Bacchus is de god van de wijn!
Gastvrouw Tinneke zorgt voor een vlotte en ongedwongen bediening terwijl Chef Hans zowel inventieve als klassieke gerechten voor u bereidt.

Restaurant%2019.jpeg
Restaurant%204.jpeg

GENIETEN

In de zomer kan u terecht op het gezellige terras. Het restaurant is omgeven door groen en een uitgestrekte weide waar herten grazen. Sedert 2018 werd de zaak uitgebreid met een Tuinkamer voor gezelschappen van 8 tot 14 personen, zodat u ook in mindere weersomstandigheden van het landschap kan genieten.

LUNCH

Niet op zondagmiddag en feestdagen

Voorgerecht
Hoofdgerecht
Koffie met zoetigheden

€ 35
€ 15 voor het wijnarrangement

SUGGESTIEMENU

 

Nieuwe suggestiemenu vanaf vrijdag 29/10:

Glas Crémant de Loire met enkele hapjes
-
Carpaccio van coquilles met haringkaviaar, granaatappel, postelein
-
Gebakken ganzenlever met aardpeer en saus van zoete Madeira
-
Fazant "klassiek" met witloof en spruitjes, cantharellen champignons,
Fine Champagnesaus, kroketje van de billetjes
-
Nougat glacé met hazelnoot en caramel
-
Koffie of thee met zoetigheden

Menu 3 gangen: € 60 met apero en koffie
€ 15 voor het wijnarrangement
Warm voorgerecht ipv koud + € 4

Menu 4 gangen: € 75 met apero en koffie
€ 20 voor het wijnarrangement

Op zaterdagavond geen à la carte en enkel de vier gangenmenu.

Voorgerechten

hoofdgerechten

desserts

SEIZOEN

Menu’s en traiteurformules voor feestdagen en/of speciale gelegenheden worden hieronder voorgesteld. 

TRAITEUR KERST&NIEUW 2021-2022

Zoals elk jaar verzorgen wij graag uw traiteur met de feestdagen.
Geen boodschappen doen, weinig werk, enkel genieten met familie en vrienden!

Traiteur op 24 & 25/12 en op 31/12

3 hapjes voor bij de apero
Velouté van butternut met gerookt piepkuiken
Hartige macaron met geitenkaas
Mousse van houtduif met gelei van Cream Sherry
-
Mousse van gerookte zalm met snippers zalm, gelei van groene kruiden, kruidenslaatje met dille
of
Tartaar van Holsteiner rundsvlees à l’Italienne met gedroogde tomaat, kapper en focaccia
of
Huisgemaakte terrine van ganzenlever, geconfijte en gedroogde appel, briochebroodje (+ € 8.00)
-
Opgevulde polderaardappel met haringkaviaar en zure room, kort gegaarde winterprei
of
½ Kreeft, verse lintpasta met jus van boschampignons, eikenbladslaatje met hazelnootolie (+ € 12.00)
-
Fazant met gebakken witloofstronkjes, peertje gegaard in rode wijn, veenbesjes,
roomsausje met cantharellen, knolselderpuree
of
Hertekalf met groene kool en zwarte truffel, gebakken boschampignons, Grand Veneursaus (+ € 7.00)
of
Snoekbaars met groene kool en zwarte truffel, gebakken boschampignons, consommésaus
-
Dessert op 24 & 25/12: Bûche de Noël
Dessert op 31/12: “Forêt Noir” donkere chocolade, noten en amarena kersen
-
Zoetigheden voor bij de koffie

€ 59.50 per persoon
Brood en boter inbegrepen

 

NIEUWJAARSMENU op 1 januari 2022

Genieten van een heerlijk 4 gangenmenu om het Nieuwe Jaar goed in te zetten!

MENU

Apero Crémant de Loire met enkele hapjes
-
Terrine van ganzenlever – wildpastei – coppa
rood witloof, gepekelde raapjes, knolselder
-
Gebakken coquilles, risotto met zwarte truffel,
schorseneren, jus van trompettes de la mort
-
Filet van hert, koolrabi met crosnes en kastanjes,
Harlekijnsaus, artisanale kroketjes
-
Dessert “Forêt Noir” met donkere chocolade,
noten en amarena kers
-
Koffie of thee met zoetigheden

€ 75.00 met apero en koffie inbegrepen
€ 95.00 met aangepaste wijnen

 

CONTACT

Openingsuren

Open van 12u tot 16u en van 18u30 tot 00u00

Keuken 's middags open tot 13u30 en 's avonds tot 21u00

Gesloten op zondagavond, dinsdagavond, woensdag en donderdag

VERLOF

Verlof van 1 november tot en met 12 november

Reserveren

Uw reservatie is gewenst, zo kunnen wij ons optimaal voorbereiden op uw komst.
U kunt telefonisch reserveren, per email of via het reservatiesysteem.

Let op: reservaties per email minstens 1 dag op voorhand en mits bevestiging!

OPGELET: door de fusie van Aalter met Knesselare hebben wij een nieuwe straatnaam en huisnummer gekregen.
Helaas is dit nergens aangepast bij Google, Waze, gps systemen, ... U tikt best de naam van het restaurant in of ons oud adres Aalterweg 10.